toulcak

Mateřská škola Semínko

Mateřská škola Semínko Ukazujeme dětem důvody, proč si zamilovat přírodu.

Proč si rodiče vybírají pro své děti zrovna Semínko?

Jsme akreditovanou školkou zapsanou v rejstříku MŠMT a jsme tudíž vzdělávací institucí, ve které pracujeme pod kontrolou České školní inspekce a podle Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání.

S dětmi pracují kvalifikovaní učitelé podle zákona o pedagogických pracovnících. Celý týden mají děti stejného učitele, kterého dobře znají a on zná je.

Sídlíme v ekologickém centru Toulcův dvůr s farmou hospodářských zvířat. Rozloha členitého a přírodně hodnotného terénu příslušejícího k areálu činí 8 hektarů.

Jsme ekologickou školkou s environmentálním vzdělávacím programem. Důraz je kladen na výchovu k udržitelnému rozvoji a zdravý životní styl.

Součástí Semínka je členitá přírodní zahrada o rozloze více jak 1000 m2 (certifikát Přírodní zahrada získala v roce 2015, probíhá projekt Malý zahradník)

Máme prostorný a světlý interiér, převažují přírodní materiály.

V Semínku je badatelna, kde jsou soustředěny všechny pomůcky vhodné pro objevování krás přírody. Pozorování dětem usnadní i lupy, dalekohledy, vábničky, mikroskopy a další pomůcky.

Vlastní školní jídelna, kde vaříme převážně z čerstvých surovin a BIO potravin, používáme zdraví nezávadné nádobí. Jsme držiteli ocenění Skutečně zdravá škola - nejvyššího, zlatého stupně

Rodiče jsou u nás vítáni. Společně pořádáme školní slavnosti a brigády jako prostor pro setkání rodičů, dětí a zaměstnanců Semínka.

 

Semínko má 15letou historii.

 

 

 

Vzdělání a výchova v Semínku


Klademe důraz na harmonický rozvoj osobnosti dítěte, na pravidelný pobyt venku, děti vedeme k věku přiměřené soběstačnosti i aktivní činnosti.

Důsledně rozvíjíme morální vlastnosti i ve vztahu k rostlinám a živočichům.

Děti v Semínku jsou v pravidelném a přímém kontaktu se zvířaty a to buď ve školce (pakobylky, rybičky či canisterapeutický pes bordercolie Dora) nebo na farmě Toulcova dvora

Slavíme lidové svátky. Děti se seznamují s lidovými tradicemi, zvyky či původními řemesly. Děti se účastní tradičních slavností na Toulcově dvoře.

Pestrá nabídka tvořivých činností a aktivit pro děti.  K dispozici jsou dětem dřevěné hračky, didaktické pomůcky i knihovna.

Děti se během školního roku účastní mnoha akcí - přednášky, divadelní představení, výlety, výstavy …

Děti vychováváme bez televize a počítače. Dětem čteme, zpíváme a hrajeme.

 

üJsme akreditovanou školkou zapsanou v rejstříku MŠMT a je tudíž vzdělávací institucí, ve které pracujeme pod kontrolou České školní inspekce podle Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání.

üMáme kvalifikované učitele podle zákona o pedagogických pracovnících.

üSídlíme v ekologickém centru Toulcův dvůr. Rozloha členitého a přírodně hodnotného terénu příslušejícího k areálu činí 8 hektarů.

üJsme ekologickou školkou s environmentálním vzdělávacím programem. Důraz je kladen na výchovu k udržitelnému rozvoji a zdravý životní styl.

üSoučástí Semínka je členitá přírodní zahrada o rozloze více jak 1000 m2 (certifikát Přírodní zahrada získala v roce 2015)

üMáme prostorný a světlý interiér, převažují přírodní materiály.

üV Semínku je badatelna, kde jsou soustředěny všechny pomůcky vhodné pro objevování krás přírody. Pozorování dětem usnadní i lupy, dalekohledy, vábničky, mikroskopy a další pomůcky.

üVlastní školní jídelna, kde vaříme převážně z čerstvých surovin a BIO potravin, používáme nezávadné nádobí.

üRodiče jsou u nás vítáni. Pořádáme školní slavnosti a společné brigády jako prostor pro setkání rodičů, dětí a zaměstnanců Semínka.

üSemínko má více jak 10letou historii.

Otevírací doba: 7:00 - 17:00

Jsme držitelem ocenění UNESCO

UNESCO
zdrava_skola
prirodni_zahrada

Jsme nositeli ocenění Rodiče vítáni

Společenství praxe


 
kontaktujte nás
Vyberte si...
Kontaktní formulář Zpětná vazba
Osoba Firma

Formulář - Osoba


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:
Příjmení:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:
Telefon:
E-mail:
Firma:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:

Kontaktní osoba


Jméno:
Příjmení:
Telefon:
E-mail:
Pozice ve firmě:


Informace o daru


Datum platby:
Vaše číslo účtu:
Kód vaší banky:
Částka:
Variabilní symbol:




Pronájem prostor - Poptávkový formulář


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:

Příjmení:

Organizace:

Telefon:

E-mail:


Místnost:
Sál 1
Sál 2
Velká přednášková Zátiší
Malá přednášková Klubovna
Velká koňská klubovna Mateřský klub - Herna
Mateřský klub - Oáza Mateřský klub - Zahrada
Mateřská škola Podium

Termín:

Čas:

Účel pronájmu:


Poznámka:


X
X