Pokrmy ze sezónních surovin.
úterý, 25 Červen 2019 11:04
Špenátový nákyp.
Suroviny:
350 g sekaného špenátu, 1 stroužek česnek, 1 najemno nakrájenou cibuli, 2 vejce + 2 žloutky, 250 ml smetany ke šlehání, 30g strouhaného parmazánu + 30g mozzarely, sůl, máslo.
Příprava:
Na lehce rozpáleném másle orestujte cibuli (na velmi jemno), přidáme špenát. Můžete použít čerstvý i mražený. Lehce podusíme a přidáme prolisovaný česnek. Mezi tím prošlehejte vejce a žloutky, přidejte smetanu a parmazán, osolte. Vmíchejte do špenátové směsi. Poté rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových zapékacích misek nebo do jedné větší a zasypte mozzarelou. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 25 minut.
(foto zdroj: flickr.com)
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |