Pokrmy ze sezónních surovin.
čtvrtek, 07 Březen 2019 1:00
Salát s pečenými batáty, řeřichou a vejcem.
Ingredience na salát:
2 střední batáty, olivový olej, tymián, 100 g polníčku, 80g řeřichy, 100g rukoly, 100g červené řepy, 3 vejce (od šťastných slepiček), citrónová šťáva, kapka octa a sůl.
Příprava salátu:
Začněte s řepou. Celou ji pořádně omyjte, osolte, pokapejte olivovým olejem a dejte v uzavřené nádobě péct na cca 2 hodiny při 180 st. Batáty nakrájejte na střední kousky ,, obalte“ je v olivovém oleji, zasypte tymiánem a dejte je péct do vyhřáté trouby na 180 st. zhruba 50 minut. Ve vodě s kapkou octa uvařte ztracená vejce tak, aby žloutky ještě zůstaly tekuté (opatrně vpouštějte do vody, aby se bílek hezky zatáhl kolem žloutku). V míse smíchejte polníček, řeřichu a rukolu s olivovým olejem a citronovou šťávou. Pak přidejte pečené batáty a oloupanou pečenou řepu. Doprostřed každého salátu dejte uvařené vejce a rozkrojte je, aby žloutek vytekl.
Přejeme dobrou chuť. :-)
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |