toulcak

Příběh palmového oleje nejen v ČR

Příběh palmového oleje nejen v ČR

Díky nadšení několika osobností z neziskového prostoru byla v roce 2013 založena Koalice proti palmovému oleji (KPPO). Během 4 let získává stovky členů po celé republice z řad odborné veřejnosti, škol i jednotlivců. Koordinuje jednu z nejúspěšnějších kampaní na světě vůbec, navazuje kontakty i v zahraničí a v roce 2017 zakládá mezinárodní koalici Palm Oil Watch International (POWI, [pou‘wai]).

Jejími členy se nyní stávají další vědci, biologové, nevládní organizace i lesníci především ze sousedních zemí, kde je pro vznikající kampaně právě ta česká velkou inspirací (Polsko, Slovensko, Maďarsko). Celosvětově je kampaň realizována již ve více než desítce dalších států.

Pro Koalici proti palmovému oleji je ale problematika palmového oleje jen začátek. "Palmový olej vnímáme jako určitou „vlajkovou loď“, na které lze dobře ukázat dopady neuvědomělého chování spotřebitelů i firem na přírodu. Naším nosným cílem je prosazení environmentálně šetrnějších způsobů produkce a distribuce zboží napříč veškerým sortimentem obchodu a služeb." Proto Koalice plánuje rozšířit svůj záběr a postupně přispívat k řešení řady důležitých problémů dnešního světa, jako je např. úbytek vody v krajině, přelovení a znečištění oceánů, celosvětový pokles biodiverzity a narušení ekosystémových služeb.

Je to sice příběh plný úspěchů, mravenčí práce stovek dobrovolníků a využití odborného potenciálu a kontaktů desítek vědců a ochranářů. Ale přenastavení klíčového počtu spotřebitelů a firem k šetrnějšímu jednání k přírodě i k sobě samému je stále před námi. Proto buďte tím, kdo mění svět - a pojďte do toho s námi!

 

Více informací najdete v následujícím videu.

https://www.youtube.com/watch?v=wHpKSjjmr2c&index=13&list=PLTFeTlTqk8y2ZsfyLOvB0M6MWcjUhdnEC

kontaktujte nás
Vyberte si...
Kontaktní formulář Zpětná vazba
Osoba Firma

Formulář - Osoba


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:
Příjmení:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:
Telefon:
E-mail:
Firma:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:

Kontaktní osoba


Jméno:
Příjmení:
Telefon:
E-mail:
Pozice ve firmě:


Informace o daru


Datum platby:
Vaše číslo účtu:
Kód vaší banky:
Částka:
Variabilní symbol:




Pronájem prostor - Poptávkový formulář


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:

Příjmení:

Organizace:

Telefon:

E-mail:


Místnost:
Sál 1
Sál 2
Velká přednášková Zátiší
Malá přednášková Klubovna
Velká koňská klubovna Mateřský klub - Herna
Mateřský klub - Oáza Mateřský klub - Zahrada
Mateřská škola Podium

Termín:

Čas:

Účel pronájmu:


Poznámka:


X
X