toulcak

Víte, jaký živočišný druh v přírodě je nejohroženější?

Víte, jaký živočišný druh v přírodě je nejohroženější?

Děti! Ty se v ní bohužel objevují čím dál méně a je to obrovská škoda. Třeba by je ale mohl nadchnout DENÍK DIVOČINY a přírodu byste si užili všichni.

Vzdělávací centrum TEREZA připravulo pro děti a jejich rodiče Deník do divočiny. Jde o dvanáct sad pracovních listů s tipy a úkoly, které mají rodiny vylákat z pohodlí domu ven do přírody a to po celý jeden rok.

 

Rodiny, které se do kampaně zapojí, obdrží každý měsíc sadu pracovních listů s tipy, úkoly a dalšími nápady, jak prozkoumat přírodu ve svém blízkém okolí. K odběru Deníku do divočiny se lze přihlásit na stránkách programu www.jdeteven.cz. Nejvíce je ocení děti ve věku 6 až 10 let. Zapojit se ovšem mohou i mladší nebo starší členové rodiny.

 

Obsahem každého čísla deníku jsou 4 pracovní listy ve formátu PDF. Děti na nich najdou omalovánku a seznam úkolů a nápadů pro výlety do přírody.

 

Deník myslí i na rodiny žijící ve městě, které to mají do opravdové „divočiny" daleko. Podle autorů je téměř všechny úkoly možné plnit i na zahradě, v parku nebo na plácku před domem. „Deník do divočiny jsme vytvořili hlavně pro děti, ale pomoci má také rodičům. Měl by jim ulehčit vypravování ven a najdou v něm spoustu inspirace, jak čas s dětmi venku příjemně strávit. Možná se budete divit, ale velká dobrodružství lze zažít i na vaší zahradě nebo na plácku před domem,“ říká Alice Jirásková, která v TEREZE tento program koordinuje. Kampaň Deník do divočiny poběží od 1. března 2016 do 28. února 2017.


Osvětový program JDĚTE VEN vznikl v reakci na trend posledních let, kdy děti tráví venku podstatně méně času, než tomu bylo dříve. Rodičům představuje nápady a hry, které lze s dětmi venku podniknout, ale také výsledky nejnovějších vědeckých studií, které ukazují přínosy kontaktu dětí s přírodou pro fyzické i psychické zdraví. 

 

Tak už na nic nečekejte a vyražte! :)

 

Související stránky:

kontaktujte nás
Vyberte si...
Kontaktní formulář Zpětná vazba
Osoba Firma

Formulář - Osoba


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:
Příjmení:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:
Telefon:
E-mail:
Firma:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:

Kontaktní osoba


Jméno:
Příjmení:
Telefon:
E-mail:
Pozice ve firmě:


Informace o daru


Datum platby:
Vaše číslo účtu:
Kód vaší banky:
Částka:
Variabilní symbol:




Pronájem prostor - Poptávkový formulář


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:

Příjmení:

Organizace:

Telefon:

E-mail:


Místnost:
Sál 1
Sál 2
Velká přednášková Zátiší
Malá přednášková Klubovna
Velká koňská klubovna Mateřský klub - Herna
Mateřský klub - Oáza Mateřský klub - Zahrada
Mateřská škola Podium

Termín:

Čas:

Účel pronájmu:


Poznámka:


X
X