Semínko ve výrobně cukrárny Myšák
11 Červen 2019 /
22 fotek
Skutečně zdravá škola Semínku zprostředkovala exkurzi v prvorepublikové cukrárně Myšák v centru Prahy. Dostalo se nám velmi milého přijetí, na děti hned po příchodu čekalo ovocné osvěžení v podobě domácích limonád.
Pečení a výroba probíhá v Myšákovi přímo za cukrářským pultem, děti se tak ocitly přímo v centru dění. Pekař Xavier dětem pověděl, jak a z čeho se dělá těsto na máslový croissant a společně ho připravili, uváleli a nařezali. Každý si pak ten svůj vlastnoručně „zamotal“ a pomazal vejcem. Ti, co měli hotovo, pozorovali paní cukrářku v jiné části výrobny, která dělala krém. Kdo chtěl, ochutnal. Dle výrazů dětí a naprostého ticha bylo zřejmé, že se povedl!
Než se croissanty upekly, pochutnaly si děti na lahodných knedlících s jahodami, které vlastnoručně nasbíral šéfcukrář Lukáš Pohl ve Vraňanech.
Croissanty se vydařily, byly křupavé a voňavé, každý si odnesl ten svůj. Jejich vůně se školkou linula ještě celé odpoledne.
Všem z cukrárny Myšák děkujeme, návštěvu u Vás jsme si opravdu vychutnali! Děti odcházely rozzářené a spokojené.
Pečení a výroba probíhá v Myšákovi přímo za cukrářským pultem, děti se tak ocitly přímo v centru dění. Pekař Xavier dětem pověděl, jak a z čeho se dělá těsto na máslový croissant a společně ho připravili, uváleli a nařezali. Každý si pak ten svůj vlastnoručně „zamotal“ a pomazal vejcem. Ti, co měli hotovo, pozorovali paní cukrářku v jiné části výrobny, která dělala krém. Kdo chtěl, ochutnal. Dle výrazů dětí a naprostého ticha bylo zřejmé, že se povedl!
Než se croissanty upekly, pochutnaly si děti na lahodných knedlících s jahodami, které vlastnoručně nasbíral šéfcukrář Lukáš Pohl ve Vraňanech.
Croissanty se vydařily, byly křupavé a voňavé, každý si odnesl ten svůj. Jejich vůně se školkou linula ještě celé odpoledne.
Všem z cukrárny Myšák děkujeme, návštěvu u Vás jsme si opravdu vychutnali! Děti odcházely rozzářené a spokojené.