Pokrmy ze sezónních surovin.
středa, 22 Květen 2019 10:52
Salát s grilovanou řepou a chřestem.
Suroviny:
1 svazek zeleného chřestu, 1 balení salátu babymix, 1 hrst pistácií, 1 řepa, špetka soli.
Suroviny na dresink: 4 lžic olivového oleje, 2 lžíce balsamica, 1 stroužek česneku, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžíce rýžového sirupu nebo medu, ½ lžíce šťávy z citrónu, ½ lžičky soli, špetka pepře.
Příprava salátu:
Nejprve nachystáme gril, dresink a zároveň marinádu. Do misky nalijeme 4 lžíce olivového oleje. Přidáme stroužek rozdrceného česneku, 2 lžíce balsamica, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku rýžového sirupu nebo medu, ½ lžičky soli, ½ lžičky štávy z citrónu a špetku pepře. Vše důkladně promícháme. Na rozpálený gril pokládáme výhonky chřestu, který jsme zbavili tvrdých konců, které by mohly být dřevnaté. Řepu můžeme předvařit a poté ji na plátky nakrájenou zlehka ogrilujeme z obou stran. Pravidelně potíráme marinádou a obracíme. Grilujeme cca 4 minuty. Do mísy přidáme salátové listy, na úzké plátky nakrájenou 1 řepu, grilovaný chřest, zbytek marinády a dle potřeby špetku soli. Na závěr salát posypeme pistáciemi.
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |