Pokrmy ze sezónních surovin.
středa, 15 Květen 2019 1:00
Chřestovo-rebarborový koláč.
Suroviny: 100 g hladké mouky * 160 g másla * 2 žloutky * 80 g cukru moučky * citronovou kůru * šťávu z 1/2 pomeranče * 400 g bílého chřestu * 250 g rebarbory * 200 g cukru krupice * 1 celou skořici * 80 g másla * 80 g cukru krupice * 160 g hrubé mouky * vanilkovou zmrzlinu
Příprava koláče:
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vytvarujeme do připravené formy. Pečeme při 165 stupních 10 minut. Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a poté spaříme 3 minuty v osolené vodě a vkládáme do připravené vody s ledem, ihned vyndáme. Suroviny na náplň do koláče dusíme společně s chřestem nakrájeným na kousky cca 15 minut. Směs necháme prochladnout, vyjmeme skořici a vkládáme na předpečené linecké těsto. Posypeme drobenkou. Dopečeme ještě 8 minut na 165 stupňů.
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |