Pokrmy ze sezónních surovin.
středa, 10 Duben 2019 1:00
Jarní cibulačka.
Ingredience na polévku:
3 velké cibule žluté a oloupané, 50 g másla, 1 lžíce cizrnové mouky, 900 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř na dochucení, 1 bobkový list, 70 g jarní cibulky a hrst čerstvých bylin.
Příprava polévky:
Cibuli pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni opečte cibulku, dokud nezíská karamelovou barvu. Zasypte moukou, zamíchejte a ještě minutku smažte. Přilijte vývar, dochuťte, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list. Před podáváním zasypte jarní cibulkou a spoustou bylinek, které máte zrovna po ruce.
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |