Pokrmy ze sezónních surovin.
pondělí, 18 Březen 2019 1:00
Falešná dršťková polévka s hlívou ústřičnou.
Ingredience na polévku:
cibule 0,3 kg,hlíva ústřičná 0,5 kg, brambory 0,5 kg,
kysaná smetana (může být rostlinná) 0,25 l, cizrnová mouka 0,1 kg sladká paprika půl čajové lžičky, kmín, sůl, pepř, olej, čerstvé bylinky
Příprava polévky:
Nakrájíme najemno cibuli, podusíme do růžova na rostlinném oleji. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Podusíme až hlíva zesklovatí. Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky brambory. Přidáme sladkou papriku. Kdo má rád pikantní může přidat jemně pálivou papriku. Dostaneme gulášový základ. Okořeníme kmínem, pepřem a osolíme. Papriku podusíme krátce, aby nezhořkla a polévku zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory a uvaříme do měkka. Když jsou brambory měkké přidáme kysanou smetanu rozmíchanou s trochou vody a lžící (nebo více dle potřeby) cizrnové mouky. Dolijeme vodou, případně zeleninovým vývarem a vaříme 15-20 minut. Polévka je výborná a je ještě lepší další den, když naleží. Dozdobit můžete kudrnkou nebo bylinkam, které máte rádi.
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |