Pokrmy ze sezónních surovin.
úterý, 29 Leden 2019 10:20
Čekanková polévka.
Ingredience na čekankovou polévku.
500g čekanky, 2 lžíce citronové šťávy, 100g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžičky kari, sůl, pepř, 1l vývaru, 2 lžičky škrobu, 2 lžičky třtinového cukru, 0,3l kokosového mléka
Příprava polévky.
Čekanku očistíme, omyjeme. Košťál klínovitě vyřízneme. Listy pokrájíme příčně na nudličky. Pokapeme 1 lžičkou citronové šťávy. Slaninu pokrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. 1-2 lžičky slaniny dáme stranou. Cibuli nadrobno pokrájíme a 5 min. opékáme na tuku ze slaniny. Jednu lžící pokrájené čekanky dáme stranou, ostatní přidáme k cibuli a 3 min. smažíme. Okořeníme karí, osolíme a opepříme. Přilejeme vývar a vše vaříme 5 min. Vmícháme kokosové mléko a dle potřeby škrob, povaříme, ochutíme zbylou citronovou šťávou, přisladíme a dosolíme. Před podáváním posypeme kostičkami slaniny a nudličkami čekanky. (foto: Flickr.com)
Kontakty:
vlckova@toulcuvdvur.cz , 272 660 502 , 777 838 452 |